Forsikringsselskap tror det blir flomskader for en halv milliard

Det ventes en stor vårflom i år – en av de største på mange år. Tryg Forsikring tror det kan bli skader for opp mot en halv milliard kroner.

Deler av Otta sentrum sto under vann under flommen i juni 2011. Også i år ventes det storflom. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
Deler av Otta sentrum sto under vann under flommen i juni 2011. Også i år ventes det storflom. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det har vært storflommer i 2011, 2013 og 2015. Årets vinter er den mest snørike på over 60 år, og snøsmeltingen har ennå ikke kommet skikkelig i gang.

– Vi tror skadene kan komme opp i en halv milliard kroner, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring i en pressemelding.

Det er i så fall omtrent som flomerstatningene som er betalt ut etter de forrige storflommene, ifølge selskapet.

Tryg har flere råd til folk som bor i flomtruede områder. Blant annet bør de allerede nå rydde unna gjenstander av verdi.

– Dersom du vet at kjelleren din vil bli oversvømmet, bør du redde ut verdifullt innbo og lagre det på et trygt sted. Husk å flytte biler, bobiler og campingvogner i god tid. Du bør også sjekke at avløp, kummer og nærliggende bekker ikke er demmet opp av hageavfall, kvister eller søppel, og at det er god drenering rundt boligen, sier Ole Irgens.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer