Forsikringsselskap frykter flere bilskader i vinterferien

Årets vinterferie må tilbringes innenfor Norges grenser. Derfor frykter forsikringsselskap enda flere skader i år med flere biler på glatte vinterveier.

Det snør flere steder på Østlandet fredag. Mange starter vinterferien sin denne helgen. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven/NTB
Det snør flere steder på Østlandet fredag. Mange starter vinterferien sin denne helgen. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven/NTB Vis mer
Publisert

Denne helgen sparkes vinterferien i gang i store deler av landet.

Pandemien dominerer fremdeles reisemulighetene, og derfor bruker kanskje ekstra mange nordmenn i år vinterferien sin til å reise på hytte eller til familie som bor et annet sted i landet.

I fjor registrerte forsikringsbransjen bilskader for nær en halv milliard kroner i vinterferieukene. Kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring frykter enda flere skader i år siden ingen reiser til utlandet.

– I fjor var det 1474 trafikkulykker fredag før vinterferien. Og de fleste ulykkene skjedde på ettermiddagstid, fra klokken 12 og utover, når folk sto i kø for å komme seg ut av byene, sier han.

Han ber folk vurdere å heller reise til hytta på lørdag eller søndag isteden.

– Det pleier være mye mindre trafikk da enn fredag ettermiddag og kveld, og ulykkestallene er langt lavere i helgene, sier Brandeggen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer