Forsikringsregning på titalls milliarder etter jordskjelvet i Japan

Forsikringskravene etter jordskjelvet i Japan kan komme opp i 6,4 milliarder dollar, anslår et amerikansk firma som jobber med katastrofesimulering.

Politi og redningsarbeidere fortsetter å søke i ruinene etter jordskjelvet som rammet Japan på årets første dag. Foto: Kyodo News / AP / NTB
Politi og redningsarbeidere fortsetter å søke i ruinene etter jordskjelvet som rammet Japan på årets første dag. Foto: Kyodo News / AP / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Boligeiendommer står for rundt to tredeler av de tapte verdiene – som tilsvarer 66 milliarder kroner, anslår Karen Clark & Co (KCC). De forklarer det med at de fleste nærings- og industribygg i de berørte byene tåler jordskjelv bedre fordi det hovedsakelig er snakk om stålkonstruksjoner.

Skjelvet rammet Noto-halvøya rundt 30 mil nordvest for Tokyo på ettermiddagen 1. januar. Hus ble jevnet med jorden, flere lokalsamfunn ble isolert, og skjelvet utløste en tsunami.

Fram til lørdag var 100 personer bekreftet omkommet. Det tallet er ventet å stige ettersom 211 personer fortsatt er savnet i Ishikawa-regionen, opplyser myndighetene.

(©NTB)

Mer om