En mann fra Trøndelag er tiltalt for grove overgrep mot filippinske fem barn. Han må møte i Oslo tingrett i november. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
En mann fra Trøndelag er tiltalt for grove overgrep mot filippinske fem barn. Han må møte i Oslo tingrett i november. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Mann tiltalt for grove overgrep

Forretningsmann risikerer 21 års fengsel for overgrep

I flere år har en norsk forretningsmann sett direkteoverførte overgrep mot filippinske barn fra en leilighet i Trøndelag, ifølge en tiltale.

Publisert

Tiltalen mot mannen fra Trøndelag omfatter fem barn som skal ha blitt voldtatt og misbrukt mellom 2012 og 2015. Da dette begynte i 2012, var barna 6, 10, 11, 11 og 14 år, skriver Adresseavisen.

– Det er blant de alvorligste overgrepssakene og strafferammen er 21 år, sier statsadvokat Marit Formo til avisen.

Den tiltalte forretningsmannen mener bevisene i saken ikke holder mål.

– Jeg er fullstendig uskyldig i den grusomme tiltalen som er tatt ut, sier han til avisen.

Overgrepene bestilte han ifølge tiltalen via filippinske internetthalliker på Skype. Denne formen for kriminalitet kalles direkteoverførte overgrep, og det legges igjen få spor.

Forretningsmannen ble pågrepet våren 2018 på Trondheim lufthavn da han var på vei til Filippinene. Hjemme hos mannen ble det funnet 33 bilder av overgrep mot to av barna.

Det er Det nasjonale statsadvokatembetet som har tatt ut tiltalen mot mannen. Etterforskere fra Kripos, som har håndtert saken, har vært to ganger på Filippinene det siste året for å innhente bevis og ta avhør.

Oslo tingrett har satt av tre uker til behandlingen av saken, som er berammet til november.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer