Formel 1-løpet i Bahrain stoppet etter eksplosiv krasj

VM-runden i formel 1 i Bahrain søndag ble stoppet da franske Romain Grosjean krasjet i første runde. Bilen tok fyr, men det er ikke meldt om alvorlige skader.

Sikkerhetsarbeidere jobber med å slukke brannen som oppsto da Romain Grosjean krasjet i Bahrain, utrolig nok kom franskmannen tilsynelatende uskadd fra hendelsen. Foto: Kamran Jebreili/AP/NTB
Sikkerhetsarbeidere jobber med å slukke brannen som oppsto da Romain Grosjean krasjet i Bahrain, utrolig nok kom franskmannen tilsynelatende uskadd fra hendelsen. Foto: Kamran Jebreili/AP/NTB Vis mer
Publisert

Bildene fra Bahrains Grand Prix var dramatiske etter krasjen, der store flammer sto opp fra franskmannens bil. Grosjean kunne imidlertid gå vekk på egne bein før han ble fraktet vekk i ambulanse.

Videobildene viser at bilen var i full fyr da Grosjean ble reddet ut av den.

– Jeg er så takknemlig for at Romain er trygg. Wow, risikoen vi tar er ingen spøk, skriver verdensmester Lewis Hamilton på Twitter.

Laget til franskmannen, Haas, opplyser at han har pådratt seg mindre brannskader på hendene og føttene og muligens et brukket ribbein. Han ble fraktet i helikopter til et militærsykehus i nærheten.

Bilen ble delt i to i krasjen, som skjedde allerede etter første sving.

– Det er et mirakel at det gikk bra, sa den tidligere formel 1-føreren Martin Brundle i Sky Sports' sending.

– De jobber hele tiden med å forbedre den strukturelle stabiliteten til bilene, og det reddet livet hans. Det er ekstraordinært, sa Brundle.

Alan van derr Merwe, som kjører legebilen til Det internasjonale motorsportforbundet (FIA), var blant de første som kom fram til ulykkesstedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer