Forlenger midlertidig bevæpning: - Fortsatt alvorlig trusselbilde

Politidirektoratet forlenger den midlertidige bevæpningen av politiet med inntil åtte uker fra og med 9. februar som følge av PSTs trusselvurdering.

Politidirektoratet forlenger den midlertidige bevæpningen av politiet med inntil åtte uker. Foto: Heiko Junge / NTB
Politidirektoratet forlenger den midlertidige bevæpningen av politiet med inntil åtte uker. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

– Med bakgrunn i det gjeldende trusselbildet har vi med samtykke fra Justis- og beredskapsdepartementet besluttet å forlenge den midlertidige bevæpningen av politiet for en periode på inntil åtte uker, sier politidirektør Benedicte Bjørnland i en pressemelding.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har ansvaret for å vurdere terrortrusselen i Norge og vurderer fremdeles trusselen som «moderat». Det vil si at PST vurderer det som mulig at noen vil forsøke å gjennomføre terrorhandlinger i Norge.

− Samlet sett er det fortsatt et alvorlig trusselbilde vi står overfor, og politiet vil fortsette å ha tett dialog med PST og andre relevante aktører for å fortløpende vurdere hvilke tiltak politiet bør iverksette for å kunne møte eventuelle endringer i trusselbildet, sier Bjørnland

Norsk politi har vært midlertidig bevæpnet siden 25. juni 2022.

(NTB)

Mer om