Forlenger fristen for kapitalinnhenting

SAS utsetter fristen for kapitalinnhenting med én uke til 25. september. Forlengelsen skjer etter en forespørsel fra en eller flere budgivere.

SAS har som mål å finne nye eiere, samt tjene 9,5 milliarder svenske kroner i ny egenkapital. Nå har flyselskapet utsatt fristen for kapitalinnhenting med én uke. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB
SAS har som mål å finne nye eiere, samt tjene 9,5 milliarder svenske kroner i ny egenkapital. Nå har flyselskapet utsatt fristen for kapitalinnhenting med én uke. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

– SAS har merket stor interesse fra potensielle investorer som deltar i prosessen. På anmodning fra en eller flere budgivere har SAS besluttet å forlenge tidsplanen for kapitalanskaffelsesprosessen med én uke, skriver flyselskapet i en børsmelding mandag kveld.

Flyselskapet har som mål å finne nye eiere, samt tjene 9,5 milliarder svenske kroner i ny egenkapital.

SAS har fra før fått tommel opp fra den danske stat, som har sagt seg villig til å delta i oppkapitaliseringen av selskapet, og fra det amerikanske finanskonsernet Apollo, skriver Dagens Næringsliv.

I juni uttalte konsernsjef Anko van der Werff til avisa at også andre interessenter har meldt seg.

Flyselskapet står i en amerikansk rettsprosess kalt «Chapter 11», der selskapet er for å rydde opp i gjeld. De friske pengene skal bidra til å tilrettelegge for at selskapet kan gå ut av rettsprosessen, skriver E24.

Selskapet har som mål å få rettens godkjenning for å kunne forlate rettsprosessen ved årsskiftet, før eventuelle regulatoriske godkjenninger og prosedyrer som kreves i 2024.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer