Forlenger corona-ordninger for flere grupper

De midlertidige reglene for dagpenger og kompensasjonsordningen for selvstendige og frilansere forlenges ut januar 2022.

Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap) i Stortinget. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap) i Stortinget. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var opprinnelig lagt opp til at flere av tiltakene kun skulle vare ut året, men disse forlenges nå, opplyser regjeringen.

– Nye smitteverntiltak betyr ny usikkerhet for arbeidsmarkedet. Det er derfor nødvendig å forlenge ordninger slik at folk uten jobb eller oppdrag, blir ivaretatt, sier arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap).

I tillegg til forlengelse av dagpenger for ledige og kompensasjonsordningen for selvstendig næringsdrivende og frilansere forlenges også perioden med fritak fra lønnsplikt under permittering slik at permitterte beholder dagpengene ved permittering ut over 1. januar.

Ordningen med forhøyet dagpengesats på 80 prosent kompensasjon for den delen av dagpengene som er under tre ganger grunnbeløpet, forlenges også.

Dessuten kan en ledig jobbe opp til 60 prosent av vanlig arbeidstid før dagpengene bortfaller, mot normalt 50 prosent.

Særreglene for lærlinger videreføres også, slik at lærlinger som fortsatt er i ordningen, vil kunne motta dagpenger ut januar.

(NTB)

ONDSKAPENS HOTELL: Den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump sammenlignes i ny video med en berømt skrekkfilm fra 1980. Video: Twitter, reporter: Signe Elise Morthen Stenersen Vis mer
Mer om