Forlater G20-møtet: Vil ikke løpe etter USA

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sier fredag at han ikke vil jage etter USA for å få snakke med deres utenriksminister Antony Blinken under G20-møtet.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov reiser tidlig fra G20s utenriksministermøte. Foto: Stefani Reynolds / AP / NTB
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov reiser tidlig fra G20s utenriksministermøte. Foto: Stefani Reynolds / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Det er ikke Russland som har brudd kontakten her, det er USA. Vi kommer ikke til å løpe etter USA for å foreslå nye møter, sa Sergej Lavrov til reportere på Bali fredag.

Etter at Russland invaderte Ukraina i februar, har USA forsøkt å utestenge Russland fra internasjonalt samarbeid.

Blinken skal ha sagt at han ikke så noe poeng i snakke med Lavrov på G20-toppmøtet så lenge Moskva fortsetter med operasjonen i Ukraina. Møtet er første gang USA og Russlands utenriksministre er i samme rom siden russerne invaderte nabolandet.

Snakker bare om Ukraina

Russlands utenriksminister opplever at det eneste de andre ministrene som deltar vil snakke om, er invasjonen i Ukraina.

– Våre vestlige partnere unngår å snakke om de globale økonomiske utfordringene vi står overfor nå. De kritisere oss med en gang de begynner å snakke, og kaller Russland for aggressive okkupanter. De ber oss om å forsøke å finne en fredelig løsning, sier Lavrov.

Til tross for denne innstillingen fra de andre landene, mener Lavrov det var fruktbart å delta på møtet på Bali.

Drar tidlig

Russland reiser likevel tidlig hjem, og Lavrov dropper ettermiddagssesjonene og den offisielle middagen fredag.

– Lavrov holder fortsatt bilaterale samtaler. Deretter vil han snakke med pressen og dra, sier talskvinne Maria Zakharova for det russiske utenriksdepartementet til DPA fredag morgen.

Han vil ifølge AFP ikke være til stede når Ukrainas utenriksminister taler til G20-møtet.

(©NTB)

ANGREP: Ukrainske spesialstyrer hevder de har ødelagt flere russiske rakettutskytere. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer