Forkullede lik granskes i Butsja

Seks forkullede lik som var lagt sammen i en haug, er oppdaget i Butsja utenfor Kyiv, der mange sivile er funnet drept etter at russiske styrker trakk seg ut.

Publisert

Omstendigheten rundt drapene på de seks, eller hvem de var, er så langt ikke kjent. Ett av likene er mindre enn de andre, og det er trolig snakk om et barn, sier politisjef Andrij Nebytov i Kyiv-regionen. En av de drepte hadde en skuddskade i hodet.

Journalister fra nyhetsbyrået AP så de seks drepte, som lå i en haug like ved en gate i et boligstrøk.

– Det er forferdelig, sa innenriksminister Denys Monastyrskyj da han besøkte stedet. Han sa Russlands president Vladimir Putin kan «dra til helvete».

AP har sett titalls lik i Butsja. Bilder av døde mennesker med hendene bundet på ryggen, har vekket avsky verden over. Flere av ofrene AP har sett, er tilsynelatende skutt på kloss hold. Noen av dem er skutt i hodet.

Ukrainske tjenestemenn sier minst 420 døde sivile er funnet i mindre byer rundt Kyiv etter at de ble gjenerobret fra russiske styrker de siste dagene. Landets påtalemyndighet omtaler et rom i Butsja som et torturkammer.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer