Foreslår NRK-lisens for fire år av gangen

Ap vil gjøre som nabolandene.


Arbeiderpartiet mener NRK-lisensen må fastsettes for fire år av gangen, ikke gjennom årlige lisensvedtak under budsjettbehandlingen hver høst.


– NRK er noe mer enn et ordinært mediehus. Det representerer hele Norge, hele befolkningen og skal være til stede og gi et nyhetsbilde fra hele landet. Vi mener dette krever langsiktighet og at kringkastingssjefen har frihet til å foreta nødvendige investeringer og omorganiseringer, og kan se dette for en lengre periode enn ett år av gangen. For å understreke at dette er et oppdrag som krever forutsigbarhet, vil vi at lisensen skal fastsettes for fire år av gangen, sier Arbeiderpartiets mediepolitisk talsperson Arild Grande til Dagens Næringsliv.


Utspillet kommer før torsdagens høring om regjeringens stortingsmelding «Open og opplyst», om allmennkringkasting og mediemangfold.


Ap foreslår at regjeringen skal fremlegge en stortingsmelding om kringkastingspolitikken tidlig i hver stortingsperiode. Der skal både NRKs oppdrag og lisensen for de kommende fire årene fastsettes. Inspirasjonen kommer fra Sverige og Danmark.


Ap mener også at kulturministeren ikke lenger skal fungere som NRKs generalforsamling, men skal delegeres til en stiftelse etter svensk modell for å skape større avstand mellom regjeringen og journalistikken. (©NTB)


Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder