Frp:

Foreslår å gå ned til 200 kvoteflyktninger neste år

Frp foreslår i sitt alternative statsbudsjett at Norge skal ta imot maksimalt 200 kvoteflyktninger neste år.

– I dagens situasjon er det uansvarlig å ta imot et høyt antall kvoteflyktninger mener Erlend Wiborg (Frp). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
– I dagens situasjon er det uansvarlig å ta imot et høyt antall kvoteflyktninger mener Erlend Wiborg (Frp). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frp vil ha betydelig reduksjon i Norges mottak av kvoteflyktninger

– Vi foreslår å gå ned til maks 200. Dette skyldes integreringsutfordringer her hjemme, men også det at det nå kommer veldig mange ukrainere og da bør de prioriteres, sier Erlend Wiborg, som er partiets innvandrings- og integreringspolitiske talsperson.

Han sier den totale innvandringen til Norge må betydelig ned.

– Flyktninger hjelpes best i sine nærområder. Ukraina er i våre nærområder, så skal vi fortsatt hjelpe flyktninger andre steder i verden, men da i deres nærområder.

Frp legger fram sitt alternative statsbudsjett torsdag.

Regjeringen har i sitt statsbudsjett foreslått at Norge tar imot 2.000 kvoteflyktninger neste år. Det er 1.000 færre enn de siste årene. AUF og flere andre partier på venstresiden vil øke antallet kvoteflyktninger til 5.000 årlig.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer