San Francisco:

Førerløse drosjer får grønt lys

Myndighetene i den amerikanske delstaten California har gitt grønt lys for førerløse drosjer i San Francisco.

California gir grønt lys for Cruise til å sette førerløse drosjer på veiene i San Francisco. Arkivfoto: Paul Sancya / AP / NTB
California gir grønt lys for Cruise til å sette førerløse drosjer på veiene i San Francisco. Arkivfoto: Paul Sancya / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Det er første gang at en slik bevilgning innvilges i delstaten.

Tillatelsen er gitt til selskapet Cruise, som eies av bilprodusenten General Motors. Det skjer til tross for sikkerhetsbekymringer knyttet til selskapets manglende evne til å hente og sette av passasjerer ved fortauskanten med de førerløse bilene. I stedet må selskapets biler dobbeltparkere i kjørefelt.

I starten skal den førerløse drosjeflåten bestå av 30 biler. De begrenses til å frakte folk i mindre trafikkerte deler av byen i tidsrommet mellom klokken 22 og 6.

Hensikten er å minimere risikoen for at førerløse kjøretøy forårsaker ødeleggelser, personskader eller dødsfall, dersom noe skulle gå galt. Begrensningen gir også myndighetene anledning til å vurdere hvordan teknologien virker i praksis før det gis bredere tillatelser.

Cruise og et annet selskap som utvikler en lignende tjeneste, Waymo, har tidligere fraktet passasjerer i deler av San Francisco, men da med en sjåfør i bilen som har kunnet gripe inn dersom noe gikk galt med den førerløse teknologien.

Uber har også hatt slike planer, men solgte sin selvkjørende teknologi til selskapet Aurora i 2020. Tesla varslet selvkjørende drosjer innen utgangen av 2020, noe som ikke har skjedd, men lover at det vil komme på plass senere.

(©NTB)

DRUKNER: En fire år gammel gutt havner under vann i over tre minutter. Heldigvis får en familie i naboblokka øye på gutten i bassenget. Video: Lawrence-Douglas Fire Medical, City of Lawrence. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer