San Francisco:

Førerløse drosjer får grønt lys

Myndighetene i den amerikanske delstaten California har gitt grønt lys for førerløse drosjer i San Francisco.

California gir grønt lys for Cruise til å sette førerløse drosjer på veiene i San Francisco. Arkivfoto: Paul Sancya / AP / NTB
California gir grønt lys for Cruise til å sette førerløse drosjer på veiene i San Francisco. Arkivfoto: Paul Sancya / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Det er første gang at en slik bevilgning innvilges i delstaten.

Tillatelsen er gitt til selskapet Cruise, som eies av bilprodusenten General Motors. Det skjer til tross for sikkerhetsbekymringer knyttet til selskapets manglende evne til å hente og sette av passasjerer ved fortauskanten med de førerløse bilene. I stedet må selskapets biler dobbeltparkere i kjørefelt.

I starten skal den førerløse drosjeflåten bestå av 30 biler. De begrenses til å frakte folk i mindre trafikkerte deler av byen i tidsrommet mellom klokken 22 og 6.

Hensikten er å minimere risikoen for at førerløse kjøretøy forårsaker ødeleggelser, personskader eller dødsfall, dersom noe skulle gå galt. Begrensningen gir også myndighetene anledning til å vurdere hvordan teknologien virker i praksis før det gis bredere tillatelser.

Cruise og et annet selskap som utvikler en lignende tjeneste, Waymo, har tidligere fraktet passasjerer i deler av San Francisco, men da med en sjåfør i bilen som har kunnet gripe inn dersom noe gikk galt med den førerløse teknologien.

Uber har også hatt slike planer, men solgte sin selvkjørende teknologi til selskapet Aurora i 2020. Tesla varslet selvkjørende drosjer innen utgangen av 2020, noe som ikke har skjedd, men lover at det vil komme på plass senere.

(©NTB)

DRUKNER: En fire år gammel gutt havner under vann i over tre minutter. Heldigvis får en familie i naboblokka øye på gutten i bassenget. Video: Lawrence-Douglas Fire Medical, City of Lawrence. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer