Forenklet utgave av coronasertifikat på plass i mai

En forenklet utgave av et koronsertifikat skal være på plass i mai. Det vil være før regjeringen har vurdert og besluttet hva sertifikatet kan brukes til.

Mange hensyn må tas i vurderingene rundt koronasertifikat, mener helse- og omsorgsminister Bent Høie (H). Foto: Berit Roald / NTB
Mange hensyn må tas i vurderingene rundt koronasertifikat, mener helse- og omsorgsminister Bent Høie (H). Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Den endelige versjonen av sertifikatet, som vil være helt i tråd med EUs regelverk, kommer i slutten av juni, skriver regjeringen.

– Bruken av sertifikatet er ennå ikke avklart, verken nasjonalt eller med tanke på innreise og karantene ved ankomst til Norge fra utlandet. Det er mange hensyn som må tas i denne vurderingen, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

Et koronasertifikat vil både vise vaksinasjonsstatus, negativt testresultat og eventuell immunitet etter gjennomgått koronasykdom.

Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, Direktoratet for e-helse og Norsk helsenett SF utvikler sertifikatet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer