Forelsket lege snikfilmet kvinnelig kollega

En fastlege står i Oslo tingrett tiltalt for å ha snikfilmet kollegaen på legekontoret etter at hun ikke gjengjeldte hans følelser.

Tinghuset i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Tinghuset i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

I retten bekreftet mannen at han snikfilmet kollegaen, men erkjente ikke straffskyld for seksuelt krenkende atferd ved sju tilfeller overfor henne, skriver Avisa Oslo.

Fastlegen forklarte seg om hvordan hans forelskelse endret tilværelsen på legesenteret på vestkanten. Ved flere tilfeller skjulte han en mobiltelefon med videoopptakeren påslått på et pauserom hvor han visste hun skiftet klær.

Det første opptaket legen er tiltalt for, er fra juli 2021. Helsesekretæren oppdaget mobiltelefonen under et bord 18. april i år. Den leverte hun til politiet sammen med en anmeldelse for snikfilming.

Mannen jobber ikke lenger ved senteret og har sagt fra seg sin pasientliste. Nå skal retten ta stilling til om videofilmingen rammes av straffelovens paragraf om seksuelt krenkende atferd.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer