Foreløpig 900 millioner i naturskadeerstatninger etter skredet i Gjerdrum

Skredet i Gjerdrum gir foreløpig naturskadeerstatninger på rundt 900 millioner kroner. Det viser anslag fra Finans Norge og Norsk Naturskadepool.

Flere boliger ble tatt av skredet som løsnet på Ask i Gjerdrum tidlig lille nyttårsaften. Foto: Berit Roald / NTB
Flere boliger ble tatt av skredet som løsnet på Ask i Gjerdrum tidlig lille nyttårsaften. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Ettersom det er såpass kort tid etter skredet, er tallene fortsatt usikre, opplyser Finans Norge.

– Erstatningsanslaget kommer til å endre seg når vi vet mer om skadeomfanget. Det vil ta tid før takstfolk kan komme inn i området, for å få oversikt over skadene slik at vi kan gjøre mer nøyaktige beregninger, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge i en pressemelding.

Øst politidistrikt mottok melding om skredet klokken 3.59 natt til onsdag 30. desember. Leirskredet er blant de største i Norges historie. Ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) var skredet 700 meter langt og 300 meter bredt.

31 boenheter ble tatt av skredet, fordelt på ni bygg. Over 1.000 personer ble evakuert etter skredet. Sju personer er funnet omkommet i skredområdet. Tre personer er antatt omkommet og fortsatt ikke funnet.

I tillegg er svært mange hus og flere andre boliger i området skadd av selve skredet, og det er foreløpig uklart hvilke deler av området rundt skredet som senere kan bli erklært ubeboelig av kommunen.

Dessuten kommer erstatninger for andre materielle skader, blant annet biler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer