Foreldrene til død IS-kriger kritiserer norske medier

Foreldrene til den døde IS-krigeren Bastian Vasquez snakker for første gang ut om mediepresset de opplevde da sønnen sluttet seg til jihadistgruppen.

Froeldrene til avdød IS-kriger Bastian Vasquez kritiserte mediene under SKUP-konferansen i Tønsberg. Foto: Skjermdump
Froeldrene til avdød IS-kriger Bastian Vasquez kritiserte mediene under SKUP-konferansen i Tønsberg. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert

Foreldrene var gjester under fredagens «Late Night Show» på SKUP-konferansen, skriver Medier24. Der fortalte de om presset de ble utsatt for da sønnen dukket opp i en IS-propagandavideo i Syria i 2014. Norsk-chileneren reiste til landet to år tidligere, etter å ha vært medlem av Profetens Ummah i Oslo.

«Slik ble han alles fiende» lød ett av oppslagene i norske aviser.

– Jeg vil snakke til alle dere journalister. Det er mye som er sagt og skrevet om vår sønn, og han blir framstilt som et monster. Han er ikke det. Bastian var kjærlig. Noen av dere skrev veldig mye vondt. Makten deres er enorm. Hvem kontrollerer makten dere har? Dere kan knekke en person. Vi som familie ble knekt, sa faren foran pressen.

Rundt samme periode ble farens andre sønn oppringt av en journalist som spurte om det stemte at Vasquez var drept. Broren ble rystet, men kort tid senere ringte journalisten tilbake og sa at det var falsk alarm.

– I den perioden hadde vi både angst og depresjon, sa faren.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer