Foreldre mener datteren burde vært tatt med i tiltalen mot Bråthen

Foreldrene Joanne McGregor og Rigoberto Villarroel mener datteren på fem år var i livsfare, og at hun burde vært tatt inn i tiltalen mot Espen Andersen Bråthen.

Hokksund 20220523. Politimannen Rigoberto Villarroel og Joanna McGregor forklarte seg i retten på fjerde dag av rettssaken mot Espen Andersen Bråthen. 38-åringen er tiltalt for å ha drept fem personer i et angrep med pil og bue og kniv på Kongsberg 13. oktober 2021.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Hokksund 20220523. Politimannen Rigoberto Villarroel og Joanna McGregor forklarte seg i retten på fjerde dag av rettssaken mot Espen Andersen Bråthen. 38-åringen er tiltalt for å ha drept fem personer i et angrep med pil og bue og kniv på Kongsberg 13. oktober 2021.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 13. oktober i fjor ble Joanne McGregor værende alene sammen med datteren på fem år på baksiden av Coop Extra. Eksmannen, politietterforsker Rigoberto Villarroel, hadde gått for å hjelpe en kvinne som hadde støtt på Espen Andersen Bråthen inne i butikken.

I retten mandag fortalte McGregor hvordan Bråthen plutselig kom brasende ut gjennom nødutgangen til butikken. Hun så den store mannen spenne buen før hun fikk kastet seg bakover og beveget seg i skjul bak bilen mens hun hørte et «svusj» over hodet. Inne i den ulåste bilen mellom henne og Bråthen satt femåringen alene.

Vanskelig og urettferdig

– Jeg opplevde det som at han prøvde å drepe meg og at han var en åpenbar trussel for datteren min. Derfor synes jeg det er vanskelig og at det er urettferdig at hun ikke er med i tiltalen, sier Joanne McGregor.

I tiltalen som er beordret av Riksadvokaten, er McGregor blant dem som har blitt utsatt for grove trusler, men ikke drapsforsøk. Datteren er ikke engang nevnt, selv om den lille jenta i ettertid har vist mange tegn til at hun er preget av den dramatiske opplevelsen.

Krever endring

Bistandsadvokat Berti Anne Borgen har varslet tingretten om et krav om endring av tiltalen mot Espen Andersen Bråthen hvor nettopp Joanne og Rigobertos datters tas med på listen over fornærmede, og at tiltalepunktet som omtaler Joanne McGregor endres til drapsforsøk.

Statsadvokat Andreas Christiansen sier til NTB at han ikke vil kommentere tiltalebeslutningen noe nærmere.

– Jeg vil komme tilbake til vår vurdering i prosedyren og den vil da være basert på de opplysningene som er kommet fram i retten og slik vi ser an saken da, sier Christiansen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer