Dødsulykke i barnehage

Foreldre klager å henleggelse

Foreldrene til ettåringen som døde i en barnehage i Bergen, klager på Statsadvokatens avgjørelse om å henlegge saken mot en barnehageansatt.

Ettåringen ble hengende fast i en stopp i denne barnehagen i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Ettåringen ble hengende fast i en stopp i denne barnehagen i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Ettåringen falt ut av en sportsvogn og ble hengende fast i en stropp 3. januar i år og døde på sykehus tre uker senere.

Saken mot den barnehageansatte, samt mot to personer i ledelsen i barnehageselskapet Akasia, ble henlagt tidligere i sommer. Nå klager foreldrene på statsadvokatens avgjørelse knyttet til den ansatte, skriver Bergens Tidende.

– Vi har levert en begrunnet klage. Kort fortalt er ikke foreldrene fornøyd med statsadvokatens henleggelse mot den ene. Vi er godt kjent med at saken har vært en belastning for mange, også dem i barnehagen, sier bistandsadvokat Torbjørn Kolås Sognefest.

Eirik Nåmdal har bistått den ansatte i barnehagen, men opplyser til avisen at han ikke er kjent med klagen. Der heller ikke barnehagesjef Edle Damm i Akasia Barnehager, og hun ønsker ikke å kommentere saken.

Barnehagen er ilagt en foretaksstraff på 750.000 kroner av Statsadvokaten for Hordaland og Sogn og Fjordane. Straffen har sammenheng med svikt i rutiner, opplyste statsadvokat Magne Kvamme Sylta.

For den barnehageansatte ble henleggelsen begrunnet med bevisets stilling. Når det gjelder de to lederne, var begrunnelsen for henleggelsen begrunnet med at «intet straffbart forhold anses bevist».

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer