Fordømmer undersøkelser av kvinner på flyplass: - Måtte ta av seg undertøyet

Australske myndigheter er svært bekymret etter at flere kvinner angivelig ble undersøkt på særs upassende vis på flyplassen i Doha. Saken er tatt opp med Qatar.

Flyplassen i Doha. (Foto: Rex/NTB)
Flyplassen i Doha. (Foto: Rex/NTB) Vis mer
Publisert

Undersøkelsene fant sted etter at en tidligfødt baby ble funnet forlatt på et toalett på flyplassen.

Deretter skal en rekke kvinnelige passasjerer fra et forsinket fly til Sydney, blant dem 13 australiere, ha blitt hentet av flyet før de ble undersøkt i en ambulanse parkert på rullebanen.

Wolfgang Babeck, som også var passasjer på flyet, sier til australske ABC at kvinnene ble tatt av flyet uavhengig av alderen sin, og at mange av dem var synlig opprørte da de kom tilbake.

– De fortalte meg at de hadde blitt tvunget til å ta av seg undertøyet sitt før det ble undersøkt om de hadde født, sier han.

Australias utenriksdepartement beskriver behandlingen av kvinnene som uakseptabel, støtende og grovt upassende og sier at kvinnene ble satt i en situasjon der de ikke kunne gi fritt samtykke til undersøkelsene.

– Regjeringen har formelt registrert våre alvorlige bekymringer etter denne hendelsen til Qatars myndigheter. Utenriksdepartementet følger opp saken gjennom diplomatiske kanaler, heter det i en uttalelse.

Flyplassen sier babyen er trygg og blir ivaretatt av medisinsk personell og sosialarbeidere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer