Fordømmer terrorangrep: - Avskyelig og feigt

Medlemmene i FNs sikkerhetsråd fordømmer terrorangrepet mot et valgmøte i Pakistan i helga, og kaller det avskyelig og feigt.

Slektninger og andre sørgende bærer kista til et av ofrene for terrorangrepet i regionen Bajur i Pakistan mandag. Foto: Mohammad Sajjad / AP / NTB
Slektninger og andre sørgende bærer kista til et av ofrene for terrorangrepet i regionen Bajur i Pakistan mandag. Foto: Mohammad Sajjad / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Ekstremistgruppa IS har tatt på seg skylden for bombeangrepet i byen Khar nær grensa til Afghanistan, der 56 mennesker ble drept og nær 200 skadd søndag. Det er ventet at dødstallet kan stige ytterligere.

Mandag kom Storbritannias FN-ambassadør Barbara Woodward med en fordømmelse på vegne av sikkerhetsrådet.

– Medlemmene fordømmer på det sterkeste det avskyelige og feige selvmordsangrepet på et politisk møte i Bajur. Sikkerhetsrådet uttrykker sin dypeste sympati og kondolanser til ofrenes familier og til myndighetene i Pakistan, sier Woodward, og legger til at de håper de skadde kommer raskt på bedringens vei.

Rundt 200 mennesker er såret etter selvmordsangrepet mot et politisk møte i Pakistan søndag. Foto: Mohammad Sajjad / AP / NTB
Rundt 200 mennesker er såret etter selvmordsangrepet mot et politisk møte i Pakistan søndag. Foto: Mohammad Sajjad / AP / NTB Vis mer

Angrepet av IS

Sikkerhetsrådet ber alle stater om å samarbeide med Pakistans myndigheter for å sørge for at de ansvarlige blir tatt. IS uttalte mandag at det er de som står bak handlingen.

En selvmordsbomber detonerte eksplosiver inne i et tettpakket lokale der 400 medlemmer og støttespillere av det ytterliggående islamistiske partiet Jamiat Ulema-e-Islam holdt et folkemøte. En lokal leder i partiet er blant de drepte.

Trussel mot demokratiet

Jamiat Ulema-e-Islam er kjent for sine koblinger til ytterliggående islamister, men fordømmer ekstremister som prøver å styrte regjeringen. Partiet er alliert med Pakistans statsminister Shehbaz Sharifs regjerende koalisjon, som driver valgkamp i forkant av valget i november.

En talsperson for EUs utenrikssjef Josep Borrell sa mandag at det grusomme angrepet er et forsøk på å svekke demokratiet i Pakistan. Statsminister Sharif har også fordømt angrepet som et angrep på demokratiet.

Mandag ble det holdt begravelsesseremonier for en rekke av de omkomne.

Det har vært økende vold fra islamistiske ekstremister i forkant av valg i Pakistan siden 2008.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer