Forbud mot å røyke på strendene i Barcelona

Barcelona innfører i sommer røykeforbud på byens strender, som er blant Spanias mest populære reisemål.

I sommer blir det forbudt å røyke på de populære strendene rundt Barcelona. Foto: Halvard Alvik, NTB.
I sommer blir det forbudt å røyke på de populære strendene rundt Barcelona. Foto: Halvard Alvik, NTB. Vis mer
Publisert

Røykeforbudet trer i kraft 1. juli og gjelder for alle Barcelonas ti strender. Et prøveprosjekt på noen av strendene sist sommer ga mersmak.

Byens myndigheter viser til at strendene vil bli sunnere og triveligere å oppholde seg på, og at forbudet vil resultere i mindre søppel i form av sigarettsneiper som havner i sanden og havet.

Vakter vil til å begynne med nøye seg med å be røykere om å stumpe sigaretten, men etter hvert vil det også vanke bøter på 30 euro, rundt 300 kroner, for dem som blir tatt på fersken.

– Det er bra at stranden blir holdt ren. Og det er bra for miljøet. Men det kommer til å bli vanskelig å kontrollere alle, sier den italienske turisten Antonella Bellotti.

Barcelona er ikke først ute med å forby røyking på stranda i Spania. 115 av landets 3.500 offisielle strender har alt innført et slikt forbud, og det diskuteres nå om det bør innføres nasjonalt forbud.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer