Forbrukertilsynet vil rydde opp blant verstingene i strømmarkedet

Forbrukertilsynet har intensivert tilsynet med strømbransjen for å få bukt med villedende markedsføring og urimelige avtalevilkår.

Oslo 20220216. Strømmaster i Oslo.Foto: Lise Åserud / NTB
Oslo 20220216. Strømmaster i Oslo.Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

I forrige uke ila Forbrukertilsynet overtredelsesgebyrer til tre strømselskaper for å ha brukt udokumenterte billigst-påstander i markedsføringen. Agva Kraft ble ilagt 1,5 millioner kroner i gebyr, NordlysEnergi ble ilagt 1 million kroner i gebyr og Motkraft ble ilagt 400.000 kroner i gebyr.

I tillegg får de daglige lederne i NordlysEnergi og Agva Kraft personlige gebyrer på 200.000 kroner.

– Nå har vi intensivert vårt tilsyn med bransjen. Det er helt nødvendig for å rydde opp blant verstingene når det gjelder villedende markedsføring og urimelige avtalevilkår, sier seksjonssjef Tonje Drevland i tilsynsavdelingen hos Forbrukertilsynet til Europower.

Drevland sier at de nå kartlegger sju-åtte strømselskaper spesielt nøye.

– Foreløpig ser det ut til at får svært mange lovbrudd å følge opp, uten at vi foreløpig kan gå i detaljer på dette, sier hun.

Hun mener cowboystempelet kraftbransjen har fått til dels er berettiget.

– Bransjen består av såpass mange aktører at det er naturlig at ikke alle innehar nok evne eller vilje til å opptre profesjonelt. Da er det vår jobb i rydde opp, sier Drevland.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer