Ole Gunnar Solskjær (til høyre) og Manchester United møter Barcelona med Lionel Messi i Champions League-fotballen onsdag. Foto: Manu Fernandez / Tim Ireland / AP / NTB scanpix
Ole Gunnar Solskjær (til høyre) og Manchester United møter Barcelona med Lionel Messi i Champions League-fotballen onsdag. Foto: Manu Fernandez / Tim Ireland / AP / NTB scanpix Vis mer

Manchester United mot Barcelona

Før Solskjærs største kamp: Messis England-statistikk er spinnvill

Ole Gunnar Solskjærs drøm om et mesterligasjokk støter på fotballens isfjell i Lionel Messi. Barcelona-angriperen hamrer inn mål mot engelske stjernelag.

Publisert

Onsdag går første kamp i kvartfinalen på Old Trafford. Messis fasit mot engelske lag i mesterligaen, er veldig hyggelig lesning om du holder med Barcelona.

For motstanderfansen betyr den trøbbel, ofte ganske mye også.

Argentineren er tilbake på sitt aller beste i en alder av snart 32. På 29 kamper mot engelske lag i Champions League, har han 22 scoringer og seks målgivende pasninger.

Bare Liverpool (to kamper) klarte å holde helt rent mot Messi. Dette er statistikken for de andre fem klubbene:

Arsenal (6): Ni mål/en assist

Man. City (6): Seks mål/to assist

Chelsea (10): Tre mål/tre assist

M. United (4): To mål

Tottenham (2): To mål

Dobbelt viktig

I Barcelona er også Philippe Coutinho. Han rakk å lære at United er Liverpools store erkerival i løpet av sine år i Premier League.

– Skulle vi slå United, vil det bety dobbel glede. Jeg har allerede fått mange lykkønskninger fra Liverpool-folk. Jeg lærte hva kamper mot United betyr da jeg bodde i Liverpool. Det har hamret seg inn i hukommelsen min og gir meg ekstra motivasjon før kampene som kommer, sier Coutinho ifølge Sunday Mirror.

Går Liverpool og United videre til semifinale, møtes klubbene der i det som vil være eksplosive saker over to kamper.

Dette er kampoppsettet i kvartfinalene:

Tirsdag: Liverpool – Porto, Tottenham – Manchester City

Onsdag: Manchester United – Barcelona, Ajax – Juventus

16. april: Barcelona – Manchester United, Juventus – Ajax.

17. april: Porto – Liverpool, Manchester City – Tottenham.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.