For første gang på sju år er det færre enn 100 ulver i Norge

Vinterens bestandsregistrering viser en nedgang i den norske ulvestammen.

Nesten alle ulvene er påvist i Sørøst-Norge. Foto: Jim Cumming / Shutterstock / NTB

Nesten alle ulvene er påvist i Sørøst-Norge. Foto: Jim Cumming / Shutterstock / NTB

Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Til sammen i vinter er det påvist 16–18 ulverevir helt eller delvis innenfor Norges grenser, hvorav 9 ulveflokker og 7–9 revirmarkerende par. Det er påvist ulvekull i tre helnorske revir, en nedgang på ett kull fra i fjor, og seks kull i grenserevir, ned to fra i fjor, sier Jonas Kindberg, leder i Rovdata.

Stortinget har fastsatt et nasjonalt bestandsmål på 4–6 årlige ulvekull (ynglinger) i Norge og i grenserevir, hvorav minst tre kull skal være født i helnorske revir.

Ynglinger utenfor ulvesonen skal medregnes. Ulvekull som fødes i grenserevir mellom Norge og Sverige medregnes med en faktor på 0,5.

– Med denne regnemåten blir det 6 kull i Norge, hvorav tre er helnorske. Det er en nedgang fra åtte kull i fjor, men bestanden er på bestandsmålet, forklarer Kindberg.

I vinter ble det påvist mellom 89 og 92 ulver i helnorske revir og grenserevir, hvorav 43–44 med helnorsk tilhold og 46–48 med tilhold i revir på begge sider av riksgrensen mot Sverige.

Stort sett alle ulvene er påvist i Sørøst-Norge i fylker med ulvesone, det vil si østre deler av Innlandet og Viken.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer