Follobanen åpner igjen tidligst 1. januar

Follobanen kommer ikke til å åpne igjen tirsdag, slik det var planlagt. Strømproblemer gjør at banen tidligst kan åpne søndag 1. januar.

Follobanen ble åpnet 12. desember, men har fått en tung åpning med store problemer og flere utsettelser. Foto: Terje Pedersen / NTB
Follobanen ble åpnet 12. desember, men har fått en tung åpning med store problemer og flere utsettelser. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Togene begynte å kjøre på den nye strekningen 11. desember, mens den offisielt ble åpnet dagen etter. Den måtte stenge allerede 20. desember på grunn av en brann i et koblingshus på Ski stasjon. Lille julaften oppsto det en ny brann i det samme huset.

Etter planen skulle banen åpnes igjen 27. desember, men dette er utsatt, bekrefter pressevakt Britt-Johanne Wang i Bane-Nor overfor NTB.

Leter etter årsak

I en pressemelding skriver Bane Nor at Follobanen må holdes stengt til over nyttår.

– Det er problemer med strømmen i det nye anlegget. Vi utbedrer skader som anlegget er påført fortløpende, men dessverre, så langt har vi ikke klart å finne den bakenforliggende årsaken til at det oppstår varmgang i anlegget, forklarer Stine Undrum, konserndirektør for utbygging i Bane Nor.

Samtidig beklager hun overfor de reisende.

– Det er passasjerene det handler om, og vi er fryktelig lei oss for at det går ut over dem, sier Undrum.

Follobanen består av Nordens lengste jernbanetunnel. Det omfattende prosjektet har vært gjennom flere utsettelser og budsjettsprekker, med en endelig prislapp på 36,8 milliarder kroner.

Siden ordfører i Oslo, Marianne Borgen, kronprins Haakon, kong Harald, konsernsjef Bane Nor, Gorm Frimannslund og statsminister Jonas Gahr Støre deltok på den offisielle åpningen av Follobanen 12. desember har det vært mye problemer med den nye togstrekningen. Foto: Lise Åserud / NTB / POOL
Siden ordfører i Oslo, Marianne Borgen, kronprins Haakon, kong Harald, konsernsjef Bane Nor, Gorm Frimannslund og statsminister Jonas Gahr Støre deltok på den offisielle åpningen av Follobanen 12. desember har det vært mye problemer med den nye togstrekningen. Foto: Lise Åserud / NTB / POOL Vis mer

Østfoldbanen tar over

Mens Follobanen er stengt, må all trafikk gå via den gamle Østfoldbanen.

– Flere avganger er innstilt, og du må regne med cirka 11 minutter lenger reisetid på tog R21 og RE20 som skulle kjørt via Follobanen. Bane Nor forventer åpning tidligst søndag 1. januar, skriver Vy til sine kunder.

De henviser til andre tog på annenhver avgang mellom Lysaker og Ski og mellom Oslo og Moss, og på alle avganger mellom Oslo og Ski.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer