Folk har fortsatt stor tillit til helsemyndighetene

Hele 64 prosent av de spurte i Helsedirektoratets befolkningsundersøkelse svarer at de har stor tillit til helsemyndighetens håndtering av koronaviruset.

Helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg under pressekonferansen om koronasituasjonen tirsdag kveld. Helsedirektoratets brukerundersøkelse viser at 64 prosent er fornøyd med håndteringen av pandemien, mens 54 prosent er fornøyd med tydeligheten i råd og anbefalinger. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg under pressekonferansen om koronasituasjonen tirsdag kveld. Helsedirektoratets brukerundersøkelse viser at 64 prosent er fornøyd med håndteringen av pandemien, mens 54 prosent er fornøyd med tydeligheten i råd og anbefalinger. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kun 14 prosent svarer at de har liten tillit til håndteringen, viser undersøkelsen.

Tallene gjelder for uke fire, og er noe ned fra uken før, da tilsvarende tall viste henholdsvis 66 og 14 prosent.

På spørsmål om i hvilken grad man opplever at helsemyndighetene er tydelige på råd og anbefalinger er tilliten noe mindre.

I uke fire svarer 52 prosent at de i stor grad har tillit, mens 20 prosent svarer at de i liten grad synes myndighetene er tydelige.

Sammenlignet med uken før har antallet som er misfornøyde steget fra 17 prosent, mens de som er fornøyde har gått ned fra 54 prosent.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer