- Folk gråter av glede når vi ringer

Én million nordmenn har nå fått første vaksinedose. I bydel Bjerke i Oslo er 10.000 av dosene satt, og noen gråter av glede.

Hilde Arnesen (52) ser takknemlig på sykepleier Åshild Skårland som setter på plaster etter sprøytestikket på vaksinesenteret i Bjerke bydel. Arnesen fikk sin vaksinedose fredag, og om seks uker får hun andre dose og vil med det være fullvaksinert. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Hilde Arnesen (52) ser takknemlig på sykepleier Åshild Skårland som setter på plaster etter sprøytestikket på vaksinesenteret i Bjerke bydel. Arnesen fikk sin vaksinedose fredag, og om seks uker får hun andre dose og vil med det være fullvaksinert. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Fredag var det 52 år gamle Hilde Arnesen sin tur. Hun ble glad da telefonen fra bydelen kom.

– Jeg ble veldig glad. Jeg jobber i barnehage. Da det de nye virusvariantene kom, kjente jeg på at det ble et behov, sier hun til NTB.

I det som tidligere var kantina til administrasjonen i Bjerke bydel, har det de siste månedene ikke blitt servert lunsj, men vaksinestikk. Fredag var det satt 10.000 vaksinedoser her og i lokalet til en bilbutikk over veien, som i dag fungerer som vaksinesenter.

Bjerke bydel er en av seks i Oslo som får «skjevfordelt» vaksinedoser. Nå vaksineres gruppe ni, som er alle over 50 år.

Folk gråter av glede

Teamleder Thomas Myrseth Bruvik (25) på vaksinesenteret på Bjerke syns det er gøy at det er satt 10.000 sprøytestikk der, og at én million nordmenn har fått første vaksinedose.

25-åringen, som tidligere jobbet i reiselivsbransjen, forteller at folk gråter av glede på telefonen når de får beskjed om at det snart er deres tur i vaksinekøen.

– Vi opplever at folk gråter av glede når vi ringer dem, sier Bruvik.

– Noen gråter også litt her på senteret. De er så lykkelige for at det endelig er deres tur, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer