Folk flest vil at koronatiltakene skal bestå

Bare en av fem spurte innbyggere i de nedstengte østlandskommunene vil redusere koronatiltakene. En av fire sier de helst vil ha enda strengere tiltak.

Nedstengningen av landet er et populært tiltak, men en av fire spurte vil ha enda strengere tiltak enn i dag. Statsminister Erna Solberg presenterte fredag nye økonomiske tiltak i møte med koronapandemien. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Nedstengningen av landet er et populært tiltak, men en av fire spurte vil ha enda strengere tiltak enn i dag. Statsminister Erna Solberg presenterte fredag nye økonomiske tiltak i møte med koronapandemien. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Norsk koronamonitor fra Opinion har denne uken spurt nordmenn om de synes at omfanget på koronatiltak i deres kommune burde økes, reduseres eller bestå som i dag. Resultatene viser at koronatiltakene er populære.

Blant innbyggere i de nedstengte østlandskommunene svarer 26 prosent at tiltakene bør skjerpes, 20 prosent sier de bør reduseres, mens nesten halvparten, 47 prosent, mener tiltakene bør bestå som i dag.

I landets øvrige kommuner svarer 25 prosent at tiltakene må skjerpes. Bare 10 prosent vil redusere tiltakene, mens 61 prosent mener tiltakene bør bestå som i dag.

– Selv om tiltaksnivået nå er svært ulikt, er det fortsatt slik at folk flest heller synes at koronatiltakene i deres kommune bør bestå eller økes, fremfor å reduseres, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer