- Følelsen av tap blir sterkere i Russland

Følelsen av at landets militære taper krigen i Ukraina vokser seg sterkere i Russland, ifølge Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener at følelsen av at man taper krigen vokser seg stadig sterkere i Russland. Foto: Javad Parsa / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener at følelsen av at man taper krigen vokser seg stadig sterkere i Russland. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Ukraina knekker den såkalt nest sterkeste hæren i verden. Følelsen av tap blir sterkere i Russland, sa Zelenskyj i sin daglige videotale mandag, på dagen åtte måneder etter at Russland invaderte nabolandet.

Zelenskyj la til at Russland har gått fra å en gang være en viktig internasjonal politisk aktør, til å nå bli stadig mer isolert. Han sa videre at ukrainske styrker gjenerobrer okkupert territorium hver dag.

Hele landet, inkludert Krim-halvøya, som ble annektert i 2014, skal frigjøres, sa Zelenskyj. Han la imidlertid til at vinteren som er i vente vil bli «den tøffeste i vår historie» på grunn av skadene russiske angrep har påført landets energiinfrastruktur.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer