Fnyser av pengestøtten som tilbys etter corona-innstramming: - Latterlig

Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) sier at Tromsøs befolkning og næringsliv vil lide av nye nasjonale koronaregler. Han kaller kompensasjonen latterlig lav.

Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap). Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap). Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Publisert

Regjeringen varslet at det settes av ytterligere 500 millioner til kommunenes kompensasjonsordning. Fra før er 750 millioner gjort tilgjengelig. Tromsø-ordføreren regner med at hans kommune vil få 5–6 av disse millionene.

– Vi trenger 100 millioner. Vi trenger det nå. Det må på plass fort, det var en kaféeier som ringte hit og gråt i fortvilelse. Den summen de legger på bordet er latterlig, sier Wilhelmsen til NTB.

Han er klokkeklar på at innstrammingene oppleves som vanskelige i et Tromsø med lav smitte, men han ber befolkningen følge rådene og reglene som kommer.

– Hvis det hadde vært knallrødt i Tromsø, tror dere da at Oslo og de andre storbyene hadde godtatt å bli stengt ned? spør Tromsø-ordføreren.

Tror folk følger reglene

Han frykter ikke at Tromsø-folk skal gi opp og begå mytteri mot smittevernreglene.

– Tromsøs befolkning har lyttet til myndighetene, vi har stått på og vært i karantene når vi skulle i karantene. Vi har gått med munnbind når det har vært anbefalt, holdt enmetersregelen og gjort alt hele tiden, sier Wilhelmsen.

Han mener det er snodig at økt press på kommunenes sporingstjenester ble trukket fram som et argument for nasjonale tiltak nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer