FN: Umiddelbar fare for sult på Gazastripen

Det er umiddelbar fare for sult på den krigsherjede Gazastripen, advarer Verdens matvareprogram (WFP).

Palestinere leter etter overlevende etter et israelsk luftangrep i flyktningleiren Jebaliya på Gazastripen tidligere denne uka. Foto: Mahmoud Abo Salamah / AP / NTB
Palestinere leter etter overlevende etter et israelsk luftangrep i flyktningleiren Jebaliya på Gazastripen tidligere denne uka. Foto: Mahmoud Abo Salamah / AP / NTB Vis mer
Publisert

Etter at krigen mellom Israel og Hamas brøt ut, har Gazastripen bare fått ti prosent av nødvendige matforsyninger, ifølge FN-organisasjonen.

– Med vinteren raskt i anmarsj, utrygge og overfylte tilfluktssteder og mangel på rent vann står sivile overfor en umiddelbar mulighet for sult, sier WFP-leder Cindy McCain i en uttalelse.

Hun sier det ikke er mulig å dekke befolkningens behov med bare én åpen grenseovergang. Det eneste håpet er ifølge McCain at en ny grenseovergang åpnes for å frakte inn mat.

Tidligere denne uken bekreftet WFP at alle bakerier de har samarbeidet med på Gazastripen, er stengt. Årsaken er drivstoffmangel. Brød er dermed blitt en mangelvare.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer