FN: Tusenvis har brutt seg inn i nødhjelpslagre på Gazastripen

Den offentlige orden på Gazastripen begynner å bryte sammen, melder FN-organet UNRWA, som sier flere tusen har brutt seg inn i nødhjelpslagre.

Folk på Gazastripen ser på ødeleggelsene i Nusseirat-flyktningleiren etter israelske luftangrep søndag. Foto: Hatem Moussa / AP / NTB
Folk på Gazastripen ser på ødeleggelsene i Nusseirat-flyktningleiren etter israelske luftangrep søndag. Foto: Hatem Moussa / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Innbruddene har skjedd i de sentrale og sørlige områdene av Gazastripen, og hvetemel og andre grunnleggende produkter ble stjålet fra UNRWA-lagre og distribusjonssentre, skriver FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) i en pressemelding.

– Dette er et bekymringsfullt tegn på at den offentlige orden begynner å bryte sammen etter tre uker med krig og beleiring av Gazastripen. Folk er redde, frustrerte og desperate, skriver UNRWA.

– Frykten forverres av at telefon- og kommunikasjonslinjer blir brutt. Folk føler at de står alene, avskåret fra familiene sine både inne på Gazastripen og fra resten av verden.

UNRWA skriver at drøyt 80 lastebiler med nødhjelp har kommet inn til Gazastripen på én uke, men at ingen lastebiler kom inn lørdag på grunn av brudd i kommunikasjonen.

– Forsyningene på markedet er i ferd med å ta slutt mens nødhjelpen som kommer inn fra Egypt er utilstrekkelig. Behovene til lokalsamfunnene er enorme, om så bare for grunnleggende overlevelse, mens hjelpen vi mottar er mager og inkonsekvent, skriver UNRWA.

Israel har utført tusenvis av luftangrep mot mål på Gazastripen siden Hamas-angrepet 7. oktober der 1400 mennesker ble drept og 220 bortført, ifølge israelske myndigheter. Israel har også kuttet forsyningene av mat, vann og drivstoff til Gaza.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer