FN trygler om en slutt på «endeløs voldsspiral» på Vestbredden

FN ber innstendig om en slutt på det de kaller en endeløs voldsspiral etter at ti palestinere ble drept av israelske soldater på den okkuperte Vestbredden.

22 år gamle Yusef Muhaisen følges til graven i Ram nord for Israel på den okkuperte Vestbredden fredag. Muhaisen ble drept i sammenstøt med israelske soldater dagen før. Foto: Majdi Mohammed / AP / NTB
22 år gamle Yusef Muhaisen følges til graven i Ram nord for Israel på den okkuperte Vestbredden fredag. Muhaisen ble drept i sammenstøt med israelske soldater dagen før. Foto: Majdi Mohammed / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Vi er svært bekymret over den kraftige økningen i palestinske dødsfall under israelske aksjoner på den okkuperte Vestbredden. Hittil i år: 28 drap. I 2022: 152 drap, sa FNs menneskerettskontor på Twitter.

Uttalelsen kom før minst sju israelere ble drept i et angrep i en bosetning i det okkuperte Øst-Jerusalem fredag kveld. Den antatte gjerningsmannen ble skutt.

– Denne endeløse voldsspiralen må ta slutt. Alle som er ansvarlige for krenkelser, må stilles til ansvar, heter det videre.

Israelske soldater drepte ni personer i en militæraksjon i den tett befolkede flyktningleiren Jenin torsdag. En tiende palestiner ble drept i sammenstøt andre steder på Vestbredden.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer