Syria:

FN slår alarm: 70 prosent har ikke nok mat

Ti år med krig, som har ført til økonomisk krise og skader på viktig infrastruktur, har ledet rekordmange mennesker inn i sult i Syria, ifølge FN.

Syria er rammet av konflikt og flere kriser. FN frykter sultkatastrofe og migrasjonskrise dersom ikke det internasjonale samfunnet hjelper til. Foto: Omar Sanadiki / AP / NTB
Syria er rammet av konflikt og flere kriser. FN frykter sultkatastrofe og migrasjonskrise dersom ikke det internasjonale samfunnet hjelper til. Foto: Omar Sanadiki / AP / NTB Vis mer
Publisert

2,9 millioner mennesker står i fare for å sulte, mens ytterligere 12 millioner ikke vet hvor deres neste måltid kommer fra, ifølge Verdens matvareprogram (WFP).

– Sultraten er den høyeste på 12 år og 70 prosent av befolkningen er snart ikke i stand til å brødfø familiene sine, heter det i en uttalelse fra FN-byrået.

Syria er nå det landet i verden med sjette høyest andel mennesker som lever med matusikkerhet. På samme tid har matvareprisene økt kraftig og er tolv ganger så høye i dag som for tre år siden.

WFP opplyser også at underernæring hos barn og mødre øker i en hastighet aldri sett før. FN anslår at 90 prosent av de 18 millioner menneskene i Syria lever i fattigdom.

– Hvis det internasjonale samfunnet ikke går inn for å hjelpe syrere, risikerer man å få nok en bølge med massemigrasjon, sa WFP-sjef David Beasley under et besøk i Syria denne uken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer