FN-sjef tegner dystopisk bilde av framtida

Klimaendringene kan resultere i en skremmende dystopisk fremtid med sult og lidelse, advarer FNs høykommissær for menneskerettigheter.

FNs høykommissær for menneskerettigheter Volker Türk anklager verdens ledere for å tenke kortsiktig og vise manglende vilje og evne til å møte klimakrisen. Foto: AP / NTB.
FNs høykommissær for menneskerettigheter Volker Türk anklager verdens ledere for å tenke kortsiktig og vise manglende vilje og evne til å møte klimakrisen. Foto: AP / NTB. Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Miljøet brenner. Det smelter. Det flommer. Det utarmes. Det tørker. Det dør, sa Volker Türk i FNs menneskerettsråd mandag.

– Over 828 millioner mennesker opplevde sult i 2021. Klimaendringene vil ifølge prognoser føre til at opptil 80 millioner flere risikere sult i 2050, sa han.

– Å ta tak i klimaendringene er et menneskerettsspørsmål. Det er fortsatt tid til å handle, men den tiden er nå, sa Türk, som kritiserer verdens ledere for å tenke kortsiktig og gjøre for lite.

– Vi, generasjonen med de mektigste teknologiske redskapene i historien, har kapasitet til å endre dette, sier Türk.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer