FN positiv til flykorridorer for å styrke turisme

Såkalte flykorridorer som lar turister reise mellom land med lav smitterisiko, kan bidra til å starte opp igjen turistindustrien, mener FN.

Dome-stranden i Makrinissos i Ayia Napa på Kypros er nærmest folketom i solnedgangen. Bildet ble tatt tidligere denne måneden. Foto: Petros Karadjias / AP / NTB scanpix
Dome-stranden i Makrinissos i Ayia Napa på Kypros er nærmest folketom i solnedgangen. Bildet ble tatt tidligere denne måneden. Foto: Petros Karadjias / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Slike korridorer kan utgjøre første steget for å gjenopprette internasjonale forbindelser, sier generalsekretær i Verdens turistorganisasjon (UNWTO), Zurab Pololikashvili.

Forslaget har allerede skutt fart i deler av Europa. Spanske turistmyndigheter på Balearene, øygruppen som blant annet omfatter Mallorca, har foreslått at tyske turister kan få fly til de populære ferieøyene så raskt som mulig.

Hardt rammet

Antall turister på verdensbasis har falt mellom 60 og 80 prosent i år som følge av coronapandemien, ifølge en prognose fra UNWTO i begynnelsen av mai.

Land med stor turismeindustri, både i Europa og andre steder i verden, har blitt hardt rammaet på grunn av reiserestriksjonene som pandemien har ført til. Antall besøkende fra utlandet har blitt kraftig redusert, og mange bedrifter sliter med å overleve.

Kritiserer reiserestriksjonene

I løpet av de siste dagene har kjente attraksjoner som Pompeii i Italia og Fødselskirken i Betlehem gjenåpnet, men reiserestriksjoner verden over har ført til at mange turiststeder fortsatt er nærmest tomme for folk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer