FN: Over 4,5 millioner har flyktet fra Ukraina

Over 4,5 millioner flyktninger har forlatt Ukraina siden Russland invaderte landet 24. februar, opplyser FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

Flyktninger fra Ukraina innlosjert i en idrettshall i landsbyen Medyka på grensa til Polen i midten av mars. Rundt 2,6 millioner flyktninger har kommet fra Ukraina til Polen, men mange har reist videre til andre europeiske land. Foto: Petros Giannakouris / AP / NTB .
Flyktninger fra Ukraina innlosjert i en idrettshall i landsbyen Medyka på grensa til Polen i midten av mars. Rundt 2,6 millioner flyktninger har kommet fra Ukraina til Polen, men mange har reist videre til andre europeiske land. Foto: Petros Giannakouris / AP / NTB . Vis mer
Publisert

Søndag hadde FN telt 4.503.954 ukrainske flyktninger. Det er 62.291 flere enn dagen før.

Europa har ikke opplevd en flyktningstrøm av denne størrelsen siden andre verdenskrig.

90 prosent av dem som har flyktet fra Ukraina, er kvinner og barn. Ukrainske myndigheter tillater ikke menn mellom 18 og 60 år å forlate landet.

Ifølge FN migrasjonskontor IOM har også rundt 210.000 utlendinger flyktet fra Ukraina. Ytterligere 7,1 millioner mennesker er internt fordrevet, ifølge tall fra 5. april.

Dermed er over en firedel av befolkningen i Ukraina på flukt fra sine hjem.

Over 1.200 lik funnet i Kyiv-regionen

Så langt er det 1.222 døde mennesker funnet i regionen rundt Ukrainas hovedstad Kyis, ifølge riksadvokaten Iryna Venediktova.

Venediktova oppgir tallet i et intervju med britiske Sky News søndag.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer