FN: Over 187.000 er fordrevet på Gazastripen

FN opplyser at over 187.000 palestinere er fordrevet fra sine hjem på Gazastripen siden krigen mellom Hamas og Israel brøt ut.

Røyk og flammer stiger opp fra Gaza by etter et israelsk luftangrep søndag. Foto: Fatima Shbair / AP / NTB
Røyk og flammer stiger opp fra Gaza by etter et israelsk luftangrep søndag. Foto: Fatima Shbair / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Tallene ventes å øke ytterligere, skriver FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA) i en oppdatering.

Nesten 137.500 av de fordrevne har søkt tilflukt på 83 UNRWA-drevne skoler i alle områdene på Gazastripen. Organisasjonen skriver at de gjør alt de kan for å tilby grunnleggende tjenester til de fordrevne, men at forholdene er vanskelige med overfylte tilfluktsrom og begrenset tilgang på drikkevann.

– Ettersom luftangrepene fortsetter, søker flere og flere internt fordrevne ly på UNRWAs skoler.

Et av UNRWAs kontorer i Rimal-bydelen i Gaza by fikk omfattende ødeleggelser i et luftangrep, skriver organisasjonen videre. Totalt har 18 av UNRWAs lokaler blitt rammet siden lørdag.

Ifølge helsedepartementet på Gazastripen er 687 palestinere drept og 3726 såret i israelske luftangrep siden lørdag, skriver The Guardian. FN-kontoret OCHA sier at 790 boliger har blitt fullstendig ødelagt mens 5330 har fått alvorlige skader.

Israel har som svar på Hamas' angrep kunngjort en total blokade av Gazastripen og kuttet vannforsyningen. Ifølge forsvarsminister Yoav Gallant betyr det «ikke noe strøm, ikke noe mat, ikke noe vann, ikke noe drivstoff, alt er stengt», for Gazas 2,3 millioner innbyggere.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer