Foto: AP Photo/ Raad Adayleh
Foto: AP Photo/ Raad Adayleh Vis mer

FN melder om desperat situasjon i syrisk flyktningleir

FNs matvareprogram WFP melder om en desperat situasjon for 40.000 syriske flyktninger i en leir ved grensa til Jordan.

Publisert

– Den humanitære situasjonen i Rukban er svært prekær. Det er bare ørken der, ingenting gror. Det er en av de verste humanitære situasjonene jeg har sett, sier Marwa Awad som er talsmann for WFP i Syria.

Sammen med Syriske Røde Halvmåne klarte WFP onsdag å få av gårde sin største kolonne med humanitær hjelp hittil i krigen til flyktningene i Rukban-leiren.

Awad sier at de normalt ikke har tilgang til leiren, og at de har sendt dobbelt så mye som de hadde planlagt fordi de ikke vet når de får komme tilbake.

De fleste av flyktningene i leiren rømte fra områder som ble tatt over av IS øst i Syria, og ble sittende fast da Jordan stengte grensa.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.