FN: Kun mat til fem dager i butikkene i Gaza

Verdens matvareprogram (WFP) sier situasjonen i Gaza blir verre minutt for minutt, og at det nå kun er mat nok til fem dager igjen i butikkene.

Sårede palestinere ankommer al-Shifa-sykehuset i Gaza by mandag. FN advarer om at situasjonen på Gazastripen blir verre minutt for minutt som følge av Israels blokade av enklaven. Foto: Abed Khaled /AP / NTB
Sårede palestinere ankommer al-Shifa-sykehuset i Gaza by mandag. FN advarer om at situasjonen på Gazastripen blir verre minutt for minutt som følge av Israels blokade av enklaven. Foto: Abed Khaled /AP / NTB Vis mer
Publisert

– Inne i butikkene er varebeholdningene så små at de trolig ikke varer lenger enn et par dager, kanskje fire eller fem, sier WFPs talsperson i Midtøsten, Abeer Etefa.

FN og flere internasjonale organisasjoner har krevd at Israels blokade av Gazastripen, som gjør at Gazas innbyggere mangler vann, mat og strøm, blir opphevet.

FNs organisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) sier Gazas sykehus nå kun har nok drivstoff til 24 timer til. Dersom strømmen ikke kommer tilbake og det ikke kommer inn diesel til enklaven vil dermed strømgeneratorene skrus av, noe som vil sette livet til tusenvis av palestinere i fare.

UNRWA sier Israel åpnet vanntilførselen i sørlige Gaza tirsdag, men kun i tre timer og vannet var begrenset til halvparten av innbyggerne i tre byer. Ifølge organisasjonen fikk bare 14 prosent av befolkningen på Gazastripen tilgang på rent vann i tidsperioden.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer