FN krever gransking av maktbruken mot demonstranter i Cali

FNs høykommissær for menneskerettigheter krever uavhengig gransking av voldsbruken mot demonstranter i Colombia. Minst 14 skal være drept i Cali i helga.

Den colombianske regjeringen har styrket den militære tilstedeværelsen i Cali betraktelig. Forsvaret har nå strammet grepet om byen etter store demonstrasjoner. Foto: Andres Gonzalez / AP / NTB
Den colombianske regjeringen har styrket den militære tilstedeværelsen i Cali betraktelig. Forsvaret har nå strammet grepet om byen etter store demonstrasjoner. Foto: Andres Gonzalez / AP / NTB Vis mer
Publisert

Colombia har møtt internasjonal fordømmelse etter at regjeringen satte inn væpnede styrker mot demonstrasjonene som startet mot regjeringens forslag til skattereform i april.

Bare siden fredag er 14 personer drept og 98 såret i volden i storbyen Cali, 54 av dem av skuddsår, ifølge meldinger som FNs menneskerettskontor har mottatt.

– Det er helt avgjørende at alle de som har vært involvert i å forårsake skader og død, blant dem offentlig ansatte, straks blir gjenstand for en effektiv, uavhengig, upartisk og åpen etterforskning, og at de som blir funnet skyldig, blir stilt til ansvar, sier Michelle Bachelet søndag.

Politimann slått i hjel

Ifølge colombianske myndigheter ble 13 mennesker drept i sammenstøtene som brøt ut i Cali sent fredag.

Bachelets kontor viser til rapporter fra Cali om at væpnede personer åpnet ild mot demonstranter og journalister som dekket en demonstrasjon, samt forbipasserende. Blant dem som skal ha skutt, var en politibetjent som ikke var på vakt.

Politimannen ble slått i hjel av folkemengden, ifølge FNs rapporter, og i deler av Cali har sivile åpnet ild mot demonstranter mens politiet har stått og sett på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer