FN: Gaza er nå en gravplass for tusenvis av barn

FNs barnefond (Unicef) sier Gazastripen har blitt en gravplass for tusenvis av barn som er drept i angrep siden krigsutbruddet for over tre uker siden.

En mann holder sitt drepte barn i armene utenfor al-Aqsa-sykehuset i Deir al-Balah på Gazastripen 22. oktober. Foto: Fatima Shbair / AP / NTB
En mann holder sitt drepte barn i armene utenfor al-Aqsa-sykehuset i Deir al-Balah på Gazastripen 22. oktober. Foto: Fatima Shbair / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Vår verste frykt om at antallet drepte barn skulle stige fra flere titalls, til flere hundre og til flere tusen, ble realisert på kun to uker, sier Unicef-talsmann James Elder i en uttalelse tirsdag.

Ifølge Unicef lider også over én million barn på Gazastripen av mangel på rent vann.

– Gazas vannkapasitet er bare 5 prosent av den vanlige daglige produksjonen. Barnedødsfall, spesielt blant spedbarn, som følge av dehydrering, er en økende trussel, sier Elder.

Unicef er en av flere hjelpeorganisasjoner som har bedt om en umiddelbar humanitær våpenhvile på Gazastripen slik at nødhjelp kan nå fram.

Helsedepartementet på den Hamas-styrte Gazastripen sier at minst 8525 mennesker har blitt drept siden krigsutbruddet 7. oktober, hvorav minst 3542 er barn. Tallene er ikke bekreftet fra annet hold, men FN gjengir regelmessig tallene fra Gazas helsemyndigheter.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer