FN: Gaza blir kvalt uten drivstoff

De første nødhjelpsleveransene til Gazastripen har kommet uten drivstoff, ifølge FN-organer. Dette kveler sivilbefolkningen i enklaven, heter det videre.

Palestinere leter etter overlevende etter et israelsk luftangrep i Rafah på Gazastripen. Nødhjelpen som er levert til enklaven, har vært uten drivstoff, ifølge FN-organet UNRWA, som advarer om at det «kveler» befolkningen på Gaza. Foto: Hatem Ali / AP / NTB
Palestinere leter etter overlevende etter et israelsk luftangrep i Rafah på Gazastripen. Nødhjelpen som er levert til enklaven, har vært uten drivstoff, ifølge FN-organet UNRWA, som advarer om at det «kveler» befolkningen på Gaza. Foto: Hatem Ali / AP / NTB Vis mer
Publisert

Uten drivstoff vil befolkningen på Gazastripen fortsette å bli kvalt, sier generalkommissær Philippe Lazzarini i FNs nødhjelpsorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA).

– Uten drivstoff blir det ikke vann, ingen fungerende sykehus eller bakerier. Uten drivstoff når ikke nødhjelpen fram til dem som desperat trenger det. Uten drivstoff blir det ingen humanitær hjelp. Uten drivstoff kveles barna, kvinnene og folket på Gaza ytterligere, advarer Lazzarini.

Drivstoff brukes i generatorene på sykehusene, renseanleggene for avløpsvann og til å sikre vannforsyningen. Ifølge FNs nødhjelpskontor OCHA vil UNRWA gå tomme for drivstoff innen de neste tre dagene.

OCHA anslår at 4651 palestinere er drept og 14.245 såret i israelske luftangrep mot Gaza siden Hamas-angrepet 7. oktober. På israelsk side anslår FN-organet at rundt 1400 er drept og 4.932 såret.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer