Krigen i Jemen

FN frykter at Jemen rakner

FNs spesialutsending til Jemen, Martin Griffiths, frykter at landet rakner, dersom det ikke straks blir forhandlet fram en fredsavtale.

Separatister inntok nylig havnebyen Aden i Jemen, der landets internasjonalt anerkjente regjering sitter. Deres mål er at Sør-Jemen igjen skal bli et uavhengig land, slik det var fra 1967 til 1990. Foto: AP / NTB scanpix
Separatister inntok nylig havnebyen Aden i Jemen, der landets internasjonalt anerkjente regjering sitter. Deres mål er at Sør-Jemen igjen skal bli et uavhengig land, slik det var fra 1967 til 1990. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Vi har ingen tid å miste. Fragmenteringen av Jemen blir en stadig sterkere og en tydelig trussel, sier Griffiths.

Separatister inntok nylig inn i havnebyen Aden, der landets internasjonalt anerkjente regjering har sittet siden Houthi-opprørere tok kontroll over i hovedstaden Sana i 2015.

Separatistene støttes av De forente arabiske emirater, som også inngår i den saudiledede koalisjonen som støtter regjeringen og gikk til krig mot Houthi-opprørerne i 2015.

Emiratene beskylder regjeringen for å ha bånd til Det muslimske brorskapet, mens Saudi-Arabia anklager separatistene for å splitte alliansen mot houthiene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer