Flom har drevet tusenvis på flukt nordvest i Syria. Arkivfoto: Maya Alleruzzo / AP / NTB scanpix
Flom har drevet tusenvis på flukt nordvest i Syria. Arkivfoto: Maya Alleruzzo / AP / NTB scanpix Vis mer

FN: Flom driver 40.000 på flukt i Syria

Mer enn 40.000 mennesker er drevet på flukt fra flyktningleirer nordvest i Syria som følge av kraftig regn de siste fire dagene.

Publisert

Rundt 14 flyktningleirer har blitt påvirket av flommen i Idlib-provinsen, opplyser talsperson David Swanson for FNs nødhjelpskontor OCHA.

Den syriske hjelpeorganisasjonen De hvite hjelmene har jobbet for å redde folk og eiendelene deres.

Idlib-provinsen er hjem for mer enn 3 millioner mennesker, hvor over halvparten av dem har flyktet på grunn av krigen i landet.

Også Aleppo og Hasakeh-provinsene har blitt påvirket av store vannmengder siden lørdag, opplyser Swanson. I tillegg til at folk har blitt drevet på flukt, har også avlinger blitt ødelagte. I Aleppo-provinsen har telt i en rekke flyktningleirer blitt ødelagte og sykehus på landsbygda har blitt stengt som følge av flom.

Syria-krigen har drept mer enn 370.000 mennesker og drevet millioner på flukt.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.