FN: - En skamplett på vår felles menneskelighet

Hundre dager med krig på Gazastripen er en skamplett på vår felles menneskelighet, sier FN-topp.

Ifølge FN er om lag 60 prosent av boligene på Gazastripen ødelagt av israelske bomber. Foto: Mohammed Dahman / AP / NTB
Ifølge FN er om lag 60 prosent av boligene på Gazastripen ødelagt av israelske bomber. Foto: Mohammed Dahman / AP / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

– Den massive døden, ødeleggelsen, fordrivelsen, sulten, tapene og sorgen de siste hundre dagene er en skamplett på vår felles menneskelighet, sier Philippe Lazzarini, sjef for FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA), som lørdag besøkte Gazastripen.

Søndag er det hundre dager siden medlemmer av Hamas og Islamsk hellig krig (Jihad) utførte terrorangrepet på Israel der rundt 1200 mennesker ble drept, og siden Israel svarte med å angripe Gazastripen.

Siden da har nærmere 24.000 mennesker blitt drept og over 60.000 blitt såret på Gazastripen. Samtidig holder Hamas og andre militante palestinere fortsatt om lag 130 av de 240 som ble tatt som gisler 7. oktober.

– Det er hundre dager siden den fryktelige krigen startet, som dreper og fordriver mennesker i Gaza i kjølvannet av det grufulle angrepet som Hamas og andre grupper utførte mot mennesker i Israel. Det har vært hundre dager med prøvelser og frykt for gislene og deres familier, sier Lazzarini.

Mer om