FN-dommere opprettholder livstidsdommen mot tidligere general Ratko Mladic

Den bosnisk-serbiske tidligere generalen Ratko Mladic (79) er dømt til livstid i fengsel i ankesaken mot ham, som han også ble i den første rettssaken i 2017.

Ratko Mladic under krigen i Bosnia i 1993. Han blir trolig dømt til livstid i fengsel tirsdag. (AP Photo/Jerome Delay, File)
Ratko Mladic under krigen i Bosnia i 1993. Han blir trolig dømt til livstid i fengsel tirsdag. (AP Photo/Jerome Delay, File) Vis mer
Publisert

Nesten 26 år etter folkemordet i den bosniske byen Srebrenica avsa Det internasjonale krigsforbrytertribunalet en endelig dom i ankesaken mot Mladic, som nå igjen er dømt for å være en av hovedpersonene bak.

I den første rettssaken mot ham i 2017 ble Mladic dømt til livstid i fengsel for krigsforbrytelser, forbrytelser mot menneskeheten og folkemord. Mladic anket dommen.

Ankesaken startet i slutten av august 2020. Det var ventet at dommerne i ankesaken også kom til å gi ham livstid. Mladic ble kjent som «slakteren på Balkan» under den bosniske krigen i 1992–1995.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer