FN ber om at russisk TV-demonstrant ikke straffes

Kvinnen som demonstrerte mot krigen i Ukraina i nyhetsstudioet til russisk TV, bør ikke straffes, mener FN.

Det var en nyhetssending på den russiske Kanal én som ble avbrutt. Her beskrives den russiske invasjonen av Ukraina som en «spesialoperasjon» for å «avnazifisere» landet. Kanalen gransker nå hendelsen, ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass. Foto: NTB scanpix / AP
Det var en nyhetssending på den russiske Kanal én som ble avbrutt. Her beskrives den russiske invasjonen av Ukraina som en «spesialoperasjon» for å «avnazifisere» landet. Kanalen gransker nå hendelsen, ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass. Foto: NTB scanpix / AP Vis mer
Publisert

Kreml uttalte tirsdag at handlingene til Marina Ovsjannikova utgjør en form for ordensforstyrrelse, skriver Reuters.

Under hovedsendingen til nyhetsprogrammet Vremja på statlige Kanal 1 mandag kveld brøt Ovsjannikova inn bak nyhetsoppleseren med en plakat der hun ba om at krigen stanses, og oppfordret publikum til ikke å tro på det de hørte.

– Russiske myndigheter bør sørge for at hun ikke opplever represalier for å ha brukt sin ytringsfrihet, sa talskvinne Ravina Shamdasani for FNs høykommissær for menneskerettigheter (OHCHR) på en pressekonferanse tirsdag.

Det var en nyhetssending på den russiske Kanal én som ble avbrutt. Her beskrives den russiske invasjonen av Ukraina som en «spesialoperasjon» for å «avnazifisere» landet. Kanalen gransker nå hendelsen, ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass.

Sjefen for Financial Times' Moskva-kontor Max Seddon skriver på Twitter at kvinnen er Marina Ovsjannikova, som er en av kanalens redaktører. Hun skal også ha lagt ut en video der hun legger skylda for krigen på Russlands president Vladimir Putin og ber om unnskyldning for sitt arbeid i de statlige russiske TV-nyhetene.

(NTB)

Mer om