FN: Angrepene på flyktningleir i Gaza kan være krigsforbrytelse

Israels angrep på flyktningleiren Jabalia på Gazastripen kan være mulige krigsforbrytelser, mener FNs menneskerettskontor.

Dette bildet tatt onsdagg 1. november viser bygninger som ble ødelagt i de israelske luftangrepene på flyktningleirenb Jabalia på Gazastripen tirsdag og onsda. Foto: Abed Khaled / AP / NTB
Dette bildet tatt onsdagg 1. november viser bygninger som ble ødelagt i de israelske luftangrepene på flyktningleirenb Jabalia på Gazastripen tirsdag og onsda. Foto: Abed Khaled / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Gitt det høye antallet sivile døde og sårede samt omfanget av ødeleggelser som følge av Israels luftangrep på Jabalia flyktningleir, er vi alvorlig bekymret for at dette er uproporsjonale angrep som kan være krigsforbrytelser, skriver FNs menneskerettskontor på X .

Tirsdag ble minst 50 mennesker drept i et israelsk bombeangrep mot Jabalia, deriblant flere sivile, ifølge palestinske helsemyndigheter. Onsdag ble flyktningleiren bombet på nytt. Så langt er det uklart hvor mange som er drept eller såret i dette angrepet.

Ifølge det israelske militæret (IDF) var tirsdagens angrep rettet mot en høytstående Hamas-kommandant.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer